Wild deodorant getest: veganistisch en plasticvrij

Wild deodorant getest: veganistisch en plasticvrij

UITGETEST | Een deodorant die er hip uitziet, met een verpakking die geen plastic bevat en helemaal natuurlijk is? Sign us up! In tegenstelling tot veel duurzame deodorants komt de deodorant van Wild in een stick in plaats van een potje. Werkt hij fijn? Wij testen het voor je uit. 

Wat is het?

Een deodorantstick zoals je ‘m kent, maar dan hervulbaar! Om ermee te kunnen beginnen, moet je een aluminium stick van Wild kopen. Die kun je zo vaak je wilt hervullen. De eerste keer moet je daar drie deodorantsticks bij kiezen. De verpakking is volledig plasticvrij en het hoesje waarin de deodorant zit, is volledig biologisch afbreekbaar, dus het mag op je composthoop. Ook is de stick veganistisch en doneert Wild voor elke verkochte deodorant aan klimaatstichting On A Mission. Wild belooft dat één deodorant bij dagelijks gebruik vier weken meegaat.

Hoe werkt het?

Simpel! Aan de binnenkant van de doos staat in drie stappen uitgelegd hoe je de deodorant in de stick krijgt. Draai de stick helemaal naar beneden, haal de basis eraf door de knopjes aan de zijkant in te drukken, plaats je deodorant in de stick en zet ‘m weer in elkaar. Eitje! Nu kun je hem gebruiken zoals je gewend bent. Om de stick omhoog of omlaag te duwen, hoef je alleen maar aan de onderkant te draaien. Smeer ‘m na het douchen op je oksels en klaar ben je.

Is het wat?

Duurzame deodorant is bij Sandra vooralsnog geen succes. Zo zit er vaak veel baking soda in. Baking soda is handig (lees hier wat je er allemaal mee kunt) en een goed ingrediënt om geurtjes op te nemen, maar veel mensen zijn overgevoelig voor baking soda, waardoor de oksels rood en geïrriteerd raken. Wild gebruikt er slechtst een kleine hoeveelheid van, waardoor onze huid er goed op reageert. In tegenstelling tot de deodorant van Marcel’s Green Soap, die we hier reviewden, is deze stick boterzacht en heel makkelijk onder de oksels te smeren. We kozen voor de geuren Fresh Cotton & Sea Salt, Coconut Dreams en Sandalwood & Patchouli. Alle drie ruiken ze lekker, maar ze overheersen niet. De geur blijft de hele dag hangen en aan het einde van de dag zijn onze oksels nog lekker fris. Wat de werking betreft, is het dus een fantastisch product.

Veel mensen zijn gevoelig voor baking soda. Wild gebruikt daar maar een beetje van, zodat irritatie en roodheid geen probleem zijn

Is het voordelig?

Dat niet per se. Eén stick en drie navulingen kosten samen 28 euro. Tel daar de verzendkosten van 2,80 euro bij op en met 30,80 euro voor drie deodoranten is het best aan de prijs. De aluminium stick hoef je maar één keer te kopen. Er kan gekozen worden voor een deodorantabonnement. Wild verzendt pas vanaf drie deodoranten en is alleen te bestellen in een meervoud van drie, wat onhandig kan zijn. Van dit soort abonnementen zijn we geen fan omdat je van tevoren niet precies weet wanneer je nieuwe deodorant nodig hebt, maar gelukkig zijn ze ook los te bestellen. Wederom in een meervoud van drie. Dan kosten de deo’s 7 euro per stuk. Afhankelijk van hoe lang ze meegaan (wij denken langer dan een maand) is dat een oké prijs. Afhankelijk van welk merk van de drogist je kiest, kost een deodorant gemiddeld tussen de 4 en de 10 euro. Wild heeft in dat geval een gemiddelde prijs.

Hoe duurzaam is dit?

Heel duurzaam! Wild gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten in hun deodorant en er komt geen wegwerpplastic bij het product en het verzenden kijken. Als je uitgaat van één deodorantstick per maand, bespaar je 12 plastic verpakkingen per jaar. Dat is de moeite waard! Daarnaast zijn natuurlijke ingrediënten bijna altijd (met uitzonderingen als palmolie, lees hier meer, daargelaten) duurzamer dan hun synthetische variant.

Eindoordeel:

Deze deo heeft alles: makkelijk in gebruik, lekkere geurtjes, een ontzettend duurzame verpakking en een mooie visie. Toch halen we er dankzij de prijs en de extra moeite die je moet doen met het bestellen een ster van ons eindoordeel af. Een deodorant in je mandje mikken als je toch in de supermarkt of drogist bent, is makkelijker dan de deodorant (per drie!) te moeten bestellen.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *