Vijf dingen om met je Halloweenpompoen te doen

Vijf dingen om met je Halloweenpompoen te doen

LIJSTJE | Wat doe je eigenlijk met die uitgeholde pompoen na Halloween? Als je hem niet te lang laat liggen, is je uitgeholde spooky Halloweendecoratie nog op veel verschillende manieren te verwerken. Weggooien is hartstikke zonde en niet duurzaam. Wij zetten vijf dingen die je met je Halloweenpompoen kunt doen op een rijtje.

Breng het naar de kinderboerderij

Heb je zelf -wij kunnen het ons niet voorstellen- geen zin om iets met pompoen te eten? Dan is een duurzame keuze om er dieren mee blij te maken. Pompoen is niet alleen voor ons gezond, maar ook voor de meeste dieren. Snijd je pompoen in hapklare stukjes en neem het mee naar de dichtsbijzijnde kinderboerderij waar je de dieren mag voeren.

Bak er een taartje mee

Zoals dit recept met veganistische roomkaas van WildWestLand. De pompoen verwerk je in het deeg en dat zorgt voor een extra smeuïg gebakje. Met deze lekkere vegan taart blijf je ook nog eens lekker in de herfstsfeer. Wij maakten hem al en hij was naast makkelijk te maken ook nog eens erg lekker! 

Geef het aan je huisdier

Nog een tip voor mensen die niet van pompoen houden: het is een gezond en duurzaam tussendoortje voor honden. Vooral wanneer je viervoeter last heeft van z’n maag kan pompoenpuree helpen. Ook katten kunnen baat hebben bij een dagelijks lepeltje pompoenpuree. De rest kun je makkelijk invriezen.

Maak pompoensoep

Wat is er lekkerder dan een warm, vullend soepje op een gure herfstdag? Pompoensoep is dé ultieme soep dit seizoen. Als je het eenmaal geprobeerd hebt, blijf je de rest van het seizoen pompoenen halen om dit te maken. Pompoenen zijn het hele jaar rond te verkrijgen, maar het meeste in september en oktober. Nog gauw een paar van die joekels halen, dus. Als je ze koel bewaart, kun je ze best even laten liggen.

Rooster de pitjes

Dit moet je al doen tijdens het uithollen en voor het uitsnijden van de pompoen. Het kost je wat moeite om de zaadjes schoon te maken, maar dan heb je ook wat. De pitten kun je vervolgens makkelijk in een droge pan roosteren om te gebruiken over je salade, als garnering in de pompoensoep of gewoon als gezond tussendoortje. Ook kun je de geroosterde pitten vermalen tot pompoenmeel, dat je vervolgens weer in allerlei baksels kunt gebruiken.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *