Vijf dingen die je met kokosolie kunt doen

Vijf dingen die je met kokosolie kunt doen

WAT KUN JE MET…| Heb je nog steeds geen pot kokosolie in huis? Dan is het tijd om nu linea recta naar de supermarkt te gaan of hier een pot te bestellen. Je kunt, naast koken en bakken, namelijk een hoop doen met deze multifunctionele, tropisch geurende olie. Wij zetten vijf tips voor je op een rijtje.

Tanden poetsen

Ben je die eeuwige mentholsmaakjes van je tandpasta ook beu? Wissel dan eens af met kokosolie. Door de antibacteriële werking is dit een prima middel om je tanden mee te poetsen. Het ruikt nog eens lekker én het moet je tanden witter maken. Wil je toch een tandpasta die meer schuurt? Hier delen we het recept voor een simpele tandpasta met maar drie ingrediënten, waaronder kokosolie.

Moisturizer

Als je van nature een vette huid hebt, is het niet zo’n goed idee om je gezicht in te smeren met kokosolie. Maar als je huid wel wat hydratatie kan gebruiken, is kokosolie dé olie die je nodig hebt. Je kunt het gebruiken voor je gezicht én je lichaam. Vooral je ellebogen en hielen zullen je dankbaar zijn. Voor éxtra zachte lippen maak je met kokosolie deze lippenbalsem.

Haarmasker

Ook droog en futloos haar kan, zeker in de winter, wel een kokosolieboost gebruiken. Omdat kokosolie hard is wanneer het afgekoeld is, kun je het beste een paar schepjes in de magnetron doen en de olie door je haar verdelen. Laat het zo lang mogelijk zitten. Het liefst zelfs een nachtje. Wikkel voor het slapengaan een handdoek om je haar en laat de kokosolie z’n werk doen. 

Vlekkenverwijderaar

Rode wijn op het witte tapijt geknoeid? Dat gebeurt niet alleen in romantische comedy’s, maar ook in het echte leven. Flink boenen met een mix van kokosolie en baking soda zorgt ervoor dat de vlekken niet permanent in je tapijt trekken. Baking soda heeft overigens ook veel handige toepassingen. Daar schreven we hier over. 

Deodorant

Als je je lichaam aan het insmeren bent met kokosolie, vergeet dan je oksels niet. Door de antibacteriële werking van kokosolie, en de natuurlijke tropische geur, is het een perfecte deodorant. Mix het met wat baking soda om vocht op te nemen en je oksels zijn de rest van de dag schoon en fris. 

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *