Vijf dingen die je met baking soda kunt doen

Vijf dingen die je met baking soda kunt doen

WAT KUN JE MET… | Bakken, vet keukengerei reinigen en wastafels met aanslag weer blinkend schoon boenen; baking soda, oftewel zuiveringszout, is voor veel mensen een onmisbaar product in hun keukenkastje. Het is goedkoop, werkt snel en is bijna overal voor te gebruiken. Dat je veel met baking soda kunt is bekend, maar wij zetten 5 tips voor je op een rij die je waarschijnlijk nog niet kende.

Muffe boekengeur

Oude boeken kunnen heerlijk ruiken, maar wie weleens op de boekenafdeling van een kringloop komt, herkent de muffe geur die tweedehands boeken bij zich kunnen dragen. Als je niet wilt dat je boekenplank naar het huis van je oma ruikt, kun je baking soda inzetten. Doe je boeken in een papieren zak met twee schepjes baking soda, sluit de zak goed af en laat het een weekje staan op een droge plek. Als je de zak open doet, kun je de baking soda van de boeken schudden en ruiken ze niet meer muf.

Onkruid tegengaan

Veel tegels heb je als groendoener misschien niet in je tuin, maar je zult er vast wel een paar hebben. Dan weet je ook dat onkruid tussen je tegels esthetisch gezien niet zo fraai is. In plaats van met giftige bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan, kun je het onkruid voor zijn door baking soda tussen de tegels te strooien.

Tandpasta maken

Aanslag verwijdert zuiveringszout in no time uit je theepot en mokken. Dat kan het bij je tanden ook doen. Je kunt ervoor kiezen om je natte tandenborstel direct in baking soda te dippen en zo je tanden te poetsen, maar je kunt het ook mixen met kokosolie en etherische olie voor een nóg gezondere tandpasta. Hier leggen we uit hoe je dat zo simpel mogelijk kan doen. Je eigen cosmetica maken is sowieso heel erg groen.

Stinkende stofzuigerzak

De inhoud van een stofzuiger ruikt niet altijd even fris. Zeker niet als je, net als ik, denkt dat het een goed idee is om stinkende dingen zoals de inhoud van een omgevallen asbak op te zuigen. De geur die uit je stofzuiger komt wanneer je hem gebruikt, kan erg vervelend zijn. Zuiveringszout absorbeert geurtjes. Zuig daarom na het wisselen van je stofzuigerzak een paar lepels baking soda op om die geurtjes voor te zijn.

Behandel insectenbeten

Ben jij zo iemand op wie muggen dol zijn en zit je de hele zomer onder de jeukende muggenbeten? Baking soda kan die jeuk wegnemen. Maak een papje met zuiveringszout en water en smeer het op je insectenbeten. Als het ingedroogd is, kun je het weer afwassen. De jeuk is dan als het goed is veel minder.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *