Veganistische bacon? Wij testen de kruiden van Deliciou

Veganistische bacon? Wij testen de kruiden van Deliciou

UITGETEST |Alles naar bacon en kaas laten smaken zonder dat er dieren aan te pas komen? Sign us up! Dat vlees en kaas geen erg groene producten zijn, weten we. Maar spek en kaas opgeven willen de meeste mensen, incusief wijzelf, niet. De veganistische kruiden van Deliciou beloven álles naar bacon en kaas te laten smaken. Kan dat wel? Wij testen de Bacon Seasoning en de Nacho Cheese Seasoning

Wat is het?

Deliciou belooft dat de kruidenmixen je eten naar bacon en kaas laten smaken, zonder dat daar dierlijke producten aan te pas komen. Je kunt de Nacho Cheese Seasoning volgens Deliciou overal voor gebruiken: over salades, pizza’s en pasta’s, en nacho’s. De Bacon Seasoning belooft al je eten naar bacon te laten smaken; van je boterham met pindakaas tot geroosterde groenten. 

Hoe smaakt het?

Naar de baconkruiden zijn we het meest benieuwd. Vegetarische spekjes kennen we al, maar die zijn vaak duur en smaken niet per se naar spek. Kruiden die álles naar bacon laten smaken, klinken fantastisch. We strooien wat van de kruiden over een eitje en zijn verbaasd over de rokerige baconsmaak van de kruiden. Alsof je een eitje met spek eet, al missen we dan wel de structuur van het spek.

Dat proberen we op te lossen door dunne plakjes wortel met wat olie en de kruiden in de oven te doen. De worteltjes worden knapperig, net als gebakken bacon, en als je er genoeg kruiden op doet, is het net een plakje spek. Maar dan moet je er wel écht veel opdoen, wat gezien de prijs van de kruiden à 5,99 euro niet heel fijn is. 

Dan de Nacho Cheese Seasoning. We hoopten op een rijke, kazige smaak, maar dat zit er niet in. Wie weleens kruidenmixen voor Tex-Mexgerechten koopt, zal die smaak hierin herkennen. Het is een lekkere, kruidige mix, maar een goede vervanger voor echte kaas is het niet.

Hoe groen is het?

Mocht je dit echt gaan gebruiken als vervanger voor kaas en spek, dan is dit heel groen! De kruiden zijn veganistisch, dus er is geen dier aan te pas gekomen.

Eindoordeel
vier_worsten
bacon
kaas

De Nacho Cheese Seasoning van Deliciou kun je met een gerust hart overslaan. Als je Tex-Mex kruiden wilt kopen, kan dat in de supermarkt voor een veel lagere prijs dan de 6,49 euro die dit potje kost.

Over de Bacon Seasoning zijn we wel enthousiast. 5,99 euro voor een potje kruiden is veel, maar we schatten in hier ovenschalen vol nepbacon te kunnen maken. Gezien de prijs van spek, is dit op de lange termijn waarschijnlijk goedkoper.

Als je het gewoon over je eten strooit, smaakt het echt naar bacon. Al mis je dan misschien de vettige, knapperige structuur. Toch vinden we dit een welkome toevoeging aan onze kruidenverzameling, mocht je op zondagochtend brak een eitje met spek willen bakken en je erachter komt dat je geen bacon in huis hebt. Ook voor mensen die bewust nooit vlees eten maar wel de smaak van bacon missen, zal dit een feestje zijn.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *