Plasticvrij scheren met Shaving Bar van HappySoaps

Plasticvrij scheren met Shaving Bar van HappySoaps

UITGETEST | Gladde, zachte benen zonder rode bultjes krijgen zonder een bus scheerschuim? Dat lijkt lastig. Toch probeert HappySoaps daar voor te zorgen met hun Shaving Bar. Werkt deze plasticvrije variant net zo goed als de bekende plastic bussen? 

Wat is een Shaving Bar? 

De Shaving Bar van HappySoaps is een plasticvrije vervanging in vaste vorm van scheerschuim of scheerzeep. Ze verkopen hem in de varianten lavendel, aloë vera, munt en kokos. Wij kozen voor aloë vera, omdat dit plantje een verzachtende werking heeft voor de gevoelige huid. 

Hoe werkt het en is het fijn?

Simpel! Je wrijft de Shaving Bar even door je natte handen en er komt wat product vrij. Dit smeer je op het gebied dat je wilt scheren, net als een regulier scheerschuim. Daarna kun je naar hartenlust scheren zoals je dat gewend bent. De bar is hard, waardoor hij niet compleet wegsmelt in je handen. Toch is het erg makkelijk om genoeg product van de Shaving Bar te krijgen. Hij ruikt lekker naar aloë vera en het schuim is rijk, romig en zacht. Het scheermes roetsjt zó over onze benen. Na het afspoelen zijn onze benen zacht en glad. Ook na het opdrogen voelen ze gehydrateerd. 

In de Shaving Bar van HappySoaps zit helemaal geen zeep, waardoor je huid niet gestript wordt van natuurlijke vetten

Kan ik niet gewoon een vaste zeep gebruiken?

De shaving bar van HappySoaps mag er dan uitzien als een blok zeep, er zit helemaal geen zeep in. Daardoor wordt je huid niet gestript van natuurlijke vetten. Dat is erg belangrijk, gezien het feit dat scheren je huid kan irriteren. In plaats daarvan zit het vol met natuurlijke oliën en boters die je huid hydrateren en zacht houden en ervoor zorgen dat je scheermes soepel over je huid glijdt

Eén Shaving Bar vervangt twee tot drie flessen scheerschuim

Hoe duurzaam is het en wat levert het op? 

Heel duurzaam. Zo gebruikt het merk in geen enkel product palmolie. Hier leggen we uit wat er mis is met het gebruik van palmolie. HappySoaps belooft dat één Shaving Bar twee tot drie keer zo lang meegaat als een bus scheerschuim. Ze beloven ook dat er bij zowel het produceren als bij het opslaan geen plastic aan te pas komt. Ook wordt je bestelling plasticvrij verzonden en komt de bar in een kartonnen verpakking.

Zeker in de zomer (het scheerseizoen) willen er best wat plastic flessen doorheen gaan om onze benen glad te houden. Op jaarbasis bespaar je hier een boel flessen mee. De bar is hier te koop en kost €8,95. Dat is meer dan een fles scheerschuim bij de drogist, maar omdat deze bar twee, of zelfs drie, flessen vervangt, ben je uiteindelijk goedkoper uit afhankelijk van welk product je normaal gebruikt. Een scheerschuim voor de gevoelige huid kan wel €5,00 kosten, dus dan scheelt dit zeker. Als je voor de budgetvariant van €2,00 gaat, ben je met de Shaving Bar van HappySoaps een tikkeltje duurder uit. Omdat het hooguit over een paar euro per jaar gaat, weegt het feit dat dit beter voor het milieu is voor ons zwaarder dan dat.

Eindoordeel:

Een blijvertje, wat ons betreft. Duurzamer wordt scheren bijna niet, behalve wanneer je alleen water gebruikt. Daarmee glijdt je scheermes echter niet zo vlot over de huid en kan er irritatie ontstaan. Hiermee is het scheren makkelijk en blijft je huid gezond en gehydrateerd.

Hier vind je de aloë vera Shaving Bar voor €8,95 en hier vind je de andere varianten. 

Ben je op weg naar een duurzame badkamer? Dan lees je hier hoe fijn we de plasticvrije zonnebrandcrème van HappySoaps vonden. Ook zijn we fan van de herbruikbare wattenstaafjes van LastSwab, onze review vind je hier. 

,

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *