over

over

Wij zijn in groene doen: twee journalisten die het beste voor hebben met de wereld, maar wel normaal blijven doen.

We schrijven over alles wat te maken heeft met duurzaamheid – van het reviewen van Hema’s Ookworst tot het uitzoeken van wat vliegtuigmaatschappijen doen met jouw extra bijdrage voor CO2-compensatie. We gaan je niet proberen te overtuigen veganistisch en zero waste te leven (doen we zelf namelijk ook niet) maar we gaan je wél overhalen een shampoobar te gebruiken en leren je welke je dan het beste kunt kiezen.
 
Want tja, Kermit wist het al: it’s not easy being green. Maar we doen ons best, he

Sandra Moerland (25) Sandra werkt al jaren als freelance journalist voor dagblad BN DeStem. Ze is een kei in het portretteren van de meest uiteenlopende mensen. Dit doet ze naast regiobrede verhalen onder andere ook voor de wekelijkse rubriek GroenBewust, waarin ze groene West-Brabanders aan het woord laat. Daarnaast werkt ze als eindredacteur bij Netflix en is ze vertaler voor diverse opdrachtgevers.

Caroline van Schubert (33) is journalist en cultureel antropoloog met speciale interesse in de thema’s diversiteit en duurzaamheid. Voor dagblad BN DeStem neemt ze als freelancer onder andere de rubriek GroenBewust onder haar hoede. Ook werkt ze als tekstschrijver voor het enige Nederlandse theemerk en als SEO redacteur voor een ouderplatform. Als journalist werkte ze tevens een aantal jaar in Suriname.