kijk- en leestips: babbelen en veganistische recepten

kijk- en leestips: babbelen en veganistische recepten

De berg tuinafval ligt te composteren, je bijenwasdoeken liggen te drogen en je hebt netjes een vegaburger achter de kiezen. Nu is het tijd om met je voeten omhoog op de bank te liggen. Zelfs dan kun je, zij het indirect, groen doen. Wij zoeken voor jullie de beste films, artikelen, documentaires, series en boeken die je wat leren over het belang van duurzaam leven, en hoe je dat dan het beste doet.

Podcast – Sustainababble
Met meer dan 180 afleveringen tussen drie kwartier en een uur per stuk, kun je met Sustainababble wel even vooruit. De onderwerpen over duurzaamheid verschillen van het eten van insecten en recycling tot elektrische auto’s en vliegverkeer. Klimaatverandering is een belangrijk onderwerp in de podcast. Hoewel dat een zwaar onderwerp is, is Sustainababble alles behalve saai. Alles wordt namelijk met een grappige ondertoon uitgelegd op een manier die voor iedereen, zelfs de grootste leek, nog te begrijpen is.

Recepten – Tabitha Brown
Tabitha Brown heeft binnen korte tijd het internet overgenomen, en dat is niet gek. De Amerikaanse deelt op Facebook en Youtube korte, simpele veganistische receptenvideo’s die er veel beter uitzien dan de eeuwige salades die je voor je ziet als je denkt aan veganistisch eten. De ingrediënten die ze gebruikt zijn makkelijk te verkrijgen, en veel heb je nooit nodig. Haar rustgevende stem en iconische kreten als because that’s my business zijn een goede bonus.

Boek – Als Gezond Verstand Koning Was 
We schrikken niet meer van foto’s van zeeschildpadden die stikken in plastic verpakkingen, we beseffen allemaal dat we eigenlijk minder zouden moeten vliegen en we weten dat de vleesindustrie een desastreuze impact heeft op het milieu. We weten het allemaal, maar we doen bijna niets. Waarom niet? En hoe kunnen we dat doorbreken? We worden overspoeld met cijfers, onderzoeken en statistieken. Maar we kunnen ons daar geen beeld bij vormen en dus laten we actie na. Dennis Storm maakt in Als Gezond Verstand Koning was van al die cijfers een duidelijk verhaal.

Sandra Moerland