Katoenen zakdoeken weer hip dankzij LastTissue

Katoenen zakdoeken weer hip dankzij LastTissue

UITGETEST | Katoenen zakdoeken associëren we met vaders, opa’s en dames in oude films die er hun traantjes mee wegpinken als ze hun man uitzwaaien. Die associatie mogen we dankzij LastObject gedag zeggen. Zij maken herbruikbare zakdoeken weer hip met de LastTissue. Werken ze net zo fijn, of zelfs fijner, dan papieren zakdoekjes in plastic verpakkingen? Wij testen het voor je uit.

Wat is het?

Zelf noemt LastTissue hun vernuftige uitvinding een liefdesbaby van een katoenen zakdoek en een pakje papieren zakdoekjes en beter zouden we het zelf niet kunnen omschrijven. De siliconen verpakking, die verder in alle opzichten lijkt op die van een plastic verpakking met papieren zakdoekjes, telt zes witte, katoenen zakdoekjes. De zakdoekjes zijn tot 520 keer te wassen en de siliconen verpakking mag in de afwasmachine om gedesinfecteerd te worden.

Hoe werkt het?

Easy peasy! Aan de onderkant van de verpakking zit een gleufje waaruit je een zakdoekje kunt peuteren. Als je hem gebruikt hebt, stop je hem er aan de bovenkant weer in. Bang om de tel kwijt te raken en een vieze zakdoek te moeten gebruiken, hoef je niet te zijn. Er zit namelijk een siliconen kapje in dat de vuile van de schone zakdoeken scheidt. Beland je daarbij? Dan weet je dat je alle zes de zakdoekjes gebruikt hebt en dat het tijd wordt ze in de was te gooien (eerder mag natuurlijk ook!).

LastTissue

Is het wat?

De verpakkingen komen in hippe kleurtjes (wij kregen de turquoise en groene varianten van LastTissue). Dat vinden wij echt een voordeel, want het is een stuk hygiënischer dan een losse katoenen zakdoek die de hele dag in je zak zit te broeien en vol zit met snotjes.

De zakdoekjes met een lading was meedraaien is een kleine moeite en de katoenen doekjes zijn lekker zacht voor je neus. Dat de verpakking gewoon in de vaatwasser mag, is ook erg fijn en hygiënisch. De zakdoekjes trek je makkelijk uit de verpakking en na gebruik hoef je ze niet netjes op te vouwen op de manier waarop ze na aankoop kwamen. Terug proppen werkt net zo goed.

Wanneer je alle zes de zakdoeken gebruikt, bespaar je wel 3.000 papieren zakdoeken én hun plastic verpakking

Hoe duurzaam is dit?

De tissues zijn tot 520 keer te gebruiken. Dat betekent dat je, wanneer je alle zes de zakdoeken gebruikt tot ze uit elkaar vallen, wel 3.000 papieren zakdoeken én hun plastic verpakking bespaart.

De siliconen verpakking kan een leven lang meegaan. Er zijn hier namelijk ook refills te koop voor wanneer de katoenen zakdoeken aan vervanging toe zijn, maar de siliconen verpakking er nog een ronde tegenaan kan.

Silicone is een duurzamer alternatief voor plastic. Volgens LastObject kost het produceren drie keer minder energie dan het produceren van papieren zakdoeken met plastic verpakking. Dit is hartstikke duurzaam, dus!

Eindoordeel

LastTissue is een ontzettend fijne, duurzame vervanger voor de wegwerpzakdoekjes. Maar met een prijs van €21,25 in aanschaf ook weer niet super goedkoop. Wat levert het dus op?

Als je alle zes de zakdoeken daadwerkelijk 520 keer gebruikt, kun je minstens 3.120 keer je neus snuiten. Als je dit vergelijkt met huismerk zakdoekjes van 1 euro voor 100 stuks, bespaar je naast heel veel plastic en papier ook nog eens €11,20 op de lange termijn. Bovendien kost een refill €11,25, waardoor je op nóg langere termijn nog meer bespaart. Goed voor natuur én portemonnee dus.

Net zo enthousiast als wij? Je kunt deze hippe herbruikbare zakdoeken met 10 procent korting kopen als je de code INGROENEDOEN10 gebruikt bij je bestelling via deze link.

Ook groen je oorsmeer of make-up verwijderen? Lees hier wat wij van de LastSwab vinden. Ook deze kun je met korting bestellen!

redactie in groene doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *