Groene vissticks? Die van de Jumbo zijn plantaardig!

Groene vissticks? Die van de Jumbo zijn plantaardig!

UITGETEST | Dat het eten van een sappige biefstuk of vette visstick voor zowel dier als milieu niet altijd even best is, weten we allemaal. Maar nu plantaardig eten steeds populairder wordt, raken ook de schappen steeds voller met allerlei vleesvervangers. Welk groene bakje lijkt op het echte werk en welke kun je beter links laten liggen? Wij testen het voor je uit!

Deze week: de 100% plantaardige vissticks van de Jumbo.

Wat is het?

Vissticks, maar dan op basis van soja. Ze zijn gepaneerd en al voorgebakken, dus je hoeft ze maar 3 minuten in de pan te bakken of 7 minuten af te bakken in de oven.

Hoe groen is het?

Dat antwoord lijkt simpel, maar is het niet helemaal. Want rondom de productie van soja hangt lang niet altijd zo’n groen imago. Denk aan de grootschalige ontbossingen in Zuid-Amerika, die impact hebben op milieu én mens. Moeten we daarom vleesvervangers van soja gaan vermijden? Nee! Die foute soja komt namelijk vooral (via het veevoer) terecht in producten als vlees en zuivel. Bovendien zijn veel groene producenten zich bewust van de schadelijkheid van sojaproductie en gaan daarom voor peulvruchten die verbouwd worden op plekken waar dit niet ten koste gaat van de natuur.

,,Als je niet gezegd had dat het geen echte visstick was, had ik het nooit geweten”

Hoe smaakt het?

Vis? Ja, het lijkt er zeker op! Ze smaken een stuk ‘echter’ dan de SoFine Sofish burger. Ze krijgen door de paneermeel, die niet anders is dan die van een gewone vissticks, een lekker krokant laagje nadat ze gebakken zijn in olie. De textuur is net echte vis. De smaak, bijzonder genoeg, ook! We zijn alledrie fan en hebben het ook nog aan een van onze huisgenoten voorgelegd. ,,Als je niet gezegd had dat het geen echte visstick was, had ik het nooit geweten”, zei ze. Dikke pluspunten dus. 

Eindoordeel

(4,5 worsten)

De plantaardige vissticks van de Jumbo zijn een prima vervanger voor echte vissticks. De prijs is, zoals bij veel plantaardige vervangers, wel wat hoog. Voor 7 vissticks betaal je 3,02 euro. Niet erg geschikt voor een budgetmaaltijd met meerdere mensen dus, maar wel erg lekker.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *