Groen snacken met Is-het-al-weekend-box van Goodcase

Groen snacken met Is-het-al-weekend-box van Goodcase

UITGETEST | Is het al weekend? Met de Is-het-al-weekend-box van Goodcase is het antwoord op die vraag vanaf nu een stuk minder teleurstellend. Er is namelijk geen betere manier om jezelf door de werkweek te slepen dan met goede snacks. In plaats van zelf op zoek te moeten naar de meest duurzame snacks zorgt Goodcase voor vijf lekkernijen die allemaal veganistisch zijn en geproduceerd zijn door Nederlandse bedrijven. Wij proberen hem voor je uit. 

Wat zit erin? 

De Is-het-al-weekend-box telt vijf plantaardige snacks en heeft een mix van zoete en hartige lekkernijen. In de categorie zoet: een fruit- en notenreep van Banabar, een spelt fruitkoek van Billy’s Farm en Caramel Seasalt Chocolate van Hands Off My Chocolate. Zin in iets hartigs? Dan kun je beginnen aan de zeewier chips van Seamore of de Cruncy Green Peas van BitesWeLove. 

Klinkt leuk, maar hoe smaken de snacks?

Voor de minder ambitieuze groendoeners klinken veganistische snacks misschien als een brug te ver op het pad naar duurzaamheid, maar dat is het écht niet. Sterker nog: je kunt een van de snacks makkelijk richting die ene collega die zweert nooit plantaardig te eten schuiven. Al raden we aan ze lekker voor jezelf te houden. Dit is wat we van de snacks an sich vonden:

  • Fruit- en Notenreep van Banabar: een lekkere reep om je zoete trek te stillen. Zacht, maar met een lekkere bite door de nootjes.
  • Zeewier Chips van Seamore: dit eten we het liefste elke dag. Doet denken aan tortillachips met een subtiele hint van zeewier. Ze zien er wel een stuk spannender uit door de groene (onze favoriete!) kleur. 
  • Crunchy Green Peas van BitesWeLove: kruidig, knapperig, een soort borrelnootje maar dan zonder het schuldgevoel. Heel erg lekker om de hartige trek te stillen. 
  • Spelt Fruitkoek van Billy’s Farm: Ken je de Liga Evergreen-koeken nog die je vroeger meenam naar school? Daar doet deze aan denken. Gewoon een lekker, knapperig koekje met stukjes fruit erin. Kan ook haast niet misgaan!
  • Caramel Seasalt Chocolate van Hands Off My Chocolate: Onze favoriet uit de box. Niet alleen omdat het een lekkere, romige chocoladereep is (hoe maken ze dit plantaardig?!) maar ook omdat het een hele, full size reep is. Goodcase heeft een snack voor elke werkdag van de week, dus daarmee geven ze je toestemming hem helemaal in je eentje op te eten. Deze bewaren we voor de zwaardere, langere werkdagen.

Hoe duurzaam is dit? 

Hoe vaak koop je zelf bewust plantaardige snacks? Als je niet weet waar je moet zoeken, is dat waarschijnlijk niet erg vaak. Bovendien zijn deze merken, op Hands Off My Chocolate na, niet makkelijk te vinden in de supermarkt. Het aanbod veganistische snacks is in de reguliere winkels dan ook erg karig. De snacks komen in een kartonnen doosje door je brievenbus. Plantaardig eten zet écht zoden aan de dijk, ook al zijn het maar een paar plantaardige maaltijden per week. Vervang je reguliere snacks met de snacks uit de box en je bent al een stuk groener bezig dan voorheen. 

Ben ik niet goedkoper uit als ik dit zelf samenstel? 

De reguliere prijs van de box is €11,95. Daar komen de brievenbusverzendkosten van €4,10 bij. Dat komt dus neer op €16,05 per box en daarmee €3,21 per snack wanneer je de verzendkosten meerekent. Dat klinkt misschien duur, maar voor deze prijs denken we zelf de inhoud van de box niet te kunnen samenstellen.

Zo kosten de zeewierchipjes van Seamore €8,95 voor drie zakjes en moet je veel van de andere producten ook bestellen, omdat ze niet in de supermarkt liggen. Een assortiment aan snacks bijeensprokkelen is zo makkelijk nog niet, dus het is fijn dat Goodcase dit voor ons doet.

De boxen worden op vrijdag verstuurd, zodat je hem uiterlijk maandag in huis hebt om de werkweek te tackelen. Bovendien is dit hét moment om de Is-het-al-weekend-box uit te proberen: je bestelt hem hier tijdelijk voor maar €5,99 euro. 

Eindoordeel:

De Is-het-al-weekend-box van Goodcase krijgt van ons vierenhalve ster. De box heeft een leuke variatie aan bijzondere snacks en omdat alles plantaardig is, is het ook nog eens een verantwoorde, groene keuze. We kunnen ons voorstellen dat wanneer je hem meerdere weken achter elkaar bestelt je toe bent aan wat afwisseling, maar wellicht besluit Goodcase in de toekomst verschillende boxen te maken of het assortiment af en toe aan te passen. Wat ons betreft een aanrader om de werkweek door te komen. 

Meer zin in een warme vegetarische of veganistische snack? Hier lees je wat we vonden van de veganistische kip van Albert Heijn.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *