Groen make-up verwijderen met reinigingsdoekjes Naïf

Groen make-up verwijderen met reinigingsdoekjes Naïf

UITGETEST | Duurzaam je (zelfgemaakte) make-up verwijderen? Dat is best lastig. Zo zijn vrijwel alle verpakkingen van make-upreinigingsproducten gemaakt van plastic, om nog maar te spreken over reinigingsdoekjes. Die zitten vaak boordevol microplastic. Naïf heeft de oplossing: plasticvrije doekjes gemaakt van eucalyptusvezels in een verpakking van suikerriet. Klinkt groen! Maar is het ook wat? Wij testen het voor je uit.

Wat is het? 

Make-upreinigingsdoekjes zoals je ze kent, maar dan zonder microplastic en een slecht recyclebare plastic verpakking. Zowel de doekjes als de verpakking zijn biologisch afbreekbaar. We schreven al eerder over wat er mis is met microplastic. Een scan met een van onze favoriete apps, Beat the Microbead, laat zien dat er geen microplastics in de doekjes van Naïf zitten. Dat is wat we willen! De doekjes zijn gemaakt van eucalyptusvezels en de verpakking is gemaakt van bioplastic. In één verpakking zitten 25 reinigingsdoekjes. Je hebt er per keer maar eentje nodig.

Hoe gebruik je het? 

Leuk hoor, die eyeliner, lippenstift en foundation. We zouden niet zonder willen. Maar aan het einde van de dag moet het er ook weer af. Dat je niet elke dag zin hebt om je make-up er met een gezichtsreiniger en water af te halen, snappen we. Reinigingsdoekjes zijn dan een goed alternatief. Water heb je niet nodig. Alles wat je hoeft te doen, is het doekje over je gezicht halen en je make-up komt er vanzelf vanaf. Eitje, toch? Hydrateer je huid nog met een zelfgemaakte, plasticvrije gezichtsolie en you’re good to go! Eerder vertelden we hoe je zelf cosmetica kan maken en waarom dat zo duurzaam is.

Is het wat? 

Van gezichtsreinigingsdoekjes zijn we bij In Groene Doen sowieso fan, want na een lange dag (of nacht) willen we niet te veel moeite meer doen voordat we in bed ploffen. Je make-up laten zitten als je gaat slapen, is niet fijn voor je huid. Daarom zijn make-upreinigingsdoekjes zo fijn! Je trekt er een uit de verpakking, poetst je gezicht en klaar ben je. Deze doekjes van Naïf werken net zo makkelijk als de versie boordevol plastic. Al onze (waterproof!) make-up krijgen we er gemakkelijk af. En dat zonder schuldgevoel, want de doekjes zijn biologisch afbreekbaar! Ook zijn de doekjes van Naïf parfum- en alcoholvrij en daarmee erg lief voor de huid, ongeacht je huidtype. 

Hoe duurzaam is dit?

Naïf bewijst met deze reinigingsdoekjes dat je echt niet veel moeite hoeft te doen om je cosmeticaroutine te verduurzamen. Als je elke dag make-up draagt en dat er braaf elke avond afhaalt met een reinigingsdoekje, bespaar je op jaarbasis al 365 plastic doekjes. En dan hebben we het nog niet eens over de normaliter moeilijk te recyclen verpakking!

Eindoordeel:

Zelden zien we een product dat duurzamer leven zoveel makkelijker maakt! Veel plasticvrije, groene opties zijn anders in gebruik dan hun vervuilende tegenhanger, maar bij Naïf is dat absoluut het geval niet. Het enige wat je hoeft te doen, is overstappen van merk. Verder merk je geen verschil. Je huid blijft lekker schoon en fris achter en door de milde ingrediënten en het feit dat ze zowel parfum- als alcoholvrij zijn, doe je je huid ook nog eens een plezier. De prijs van €5,95 is vergelijkbaar met andere merken die je bij de drogist vindt. Je bent dus niet duurder uit, maar wél een stuk duurzamer bezig! Shop de reinigingsdoekjes van Naïf in hun webshop. 

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *