Groen gehydrateerd? Wij testen de Body Lotion Bar van HappySoaps

Groen gehydrateerd? Wij testen de Body Lotion Bar van HappySoaps

UITGETEST | Je huid hydrateren en verstevigen is natuurlijk hartstikke belangrijk. In plaats van het smeren van bodylotion uit een plastic fles of pot, kun je ook voor een duurzame én compacte variant kiezen. Een nieuwe ervaring is het zeker, maar werkt deze Body Lotion Bar van HappySoaps ook?

Wat is een bodylotion bar?

Een crème voor je lichaam die nog het meest op een stuk zeep lijkt. Maar schijn bedriegt: met ingrediënten als cacaoboter, kokosolie, shea butter en koolzaadolie is dit wel degelijk bedoeld om je lichaam mee in te smeren.

De bar komt in maar liefst zes geuren: aloë vera, ylang ylang, sweet sandelwood, bargamot, kokos en passievrucht. Wij kiezen voor de ylang ylang bar met een exotische bloemige geur.

De lotion smeert lekker uit, terwijl de bar zelf zijn vaste vorm behoudt

Smeert ‘t of smeren we ‘m liever?

Voordat je gaat smeren, warm je het stuk eerst kort op tussen je handen, zodat het wat zachter wordt. Vervolgens wrijf je de bar eenvoudig over je lichaam en laat je het kort intrekken. Kind kan de was doen.

HappySoaps belooft ons dat de bodylotion niet zal plakken en makkelijk aan te brengen is. En eerlijk: het is best een beetje wennen om, met een voor ons gevoel dan, stuk zeep over onze huid te wrijven. Maar de bar doet wat-ie belooft! De lotion smeert lekker uit, terwijl de bar zelf zijn vaste vorm behoudt én nadien geen plakkerige bedoening achterlaat.

Wordt je huid er ook zacht van?

Absoluut. Een beetje vettig, zelfs. We hebben het gevoel dat de lotion best lang op je huid blijft zitten in plaats van dat het intrekt. Nu is dat voor onze droge huidjes niet zo’n probleem (het geeft ook wel een mooi glansje) maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Kun je niet gewoon beter een pot bodylotion kopen?

Tuurlijk, dat kan altijd. Wel zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Veel bodylotions bevatten namelijk nog altijd microplastics. Je weet wel, die kleine stukjes plastic waar we maar niet vanaf kunnen komen. Als je een beetje groen wilt doen is het daarom slim om alijd even op de ingrediënten te letten of het product eenvoudig te scannen met de app Beat the Microbead.

Aan de productie van de Body Lotion Bar komt geen daarentegen geen grammetje plastic te pas. Zowel bij de productie, als de opslag en verzending niet. Ook gaat hij volgens de producent langer mee: 1 bar staat gelijk aan 2 plastic flessen bodylotion. Wij gebruiken de bar nu 2 weken en het is nog bijna hetzelfde formaat als bij aankoop, dus we kunnen zeker nog even vooruit. 

Ook al vervangt hij twee flessen bodylotion: je bent er (gemiddeld genomen) niet goedkoper mee uit

Eindoordeel

De bar smeert lekker en doet, ondanks dat je huid in het begin een beetje vettig blijft, echt lang z’n werk. Nadeel is dat het vrij makkelijk vies wordt, want na een week gebruik zitten er allemaal kleine stofdeeltjes op. Verstandig is het dus wel om hem iedere keer netjes terug te vouwen in het papiertje én vervolgens in het kartonnen doosje te stoppen (want de sticker plakt al snel niet meer). Maar handiger is om een bewaarblikje aan te schaffen à €4,95.

De Body Lotion Bar zelf kost €9,99. Daar kunnen de scherpe aanbiedingen van drogisterijen als Kruidvat echt niet tegenop. Want ook al vervangt hij twee flessen bodylotion: je bent er (gemiddeld genomen) niet goedkoper mee uit.

Wat je wél krijgt is een plasticvrije compacte bodylotion, die is geproduceerd in Nederland, niet getest is op dieren en je makkelijk mee op reis kunt nemen. En daar is ook heel wat voor te zeggen.

HappySoaps heeft nog veel meer bars in het assortiment. Zo probeerden we ook hun Shaving Bar uit en waren daar enorm over te spreken.

Caroline van Schubert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *