Groen douchen met de shampoobar van Hema

Groen douchen met de shampoobar van Hema

UITGETEST | Shampoobars zijn de toekomst voor iedereens badkamer. There, we said it. Bij In Groene Doen zijn we gek op simpele, duurzame oplossingen voor alledaagse producten. Je plastic fles inwisselen voor een plasticvrije shampoobar is een van de makkelijkste stappen die je kunt nemen. Ze zijn tegenwoordig zelfs bij de Hema te koop. Is het wat? Wij testen de Volume Shampoobar van de Hema.

Wat is het?

Shampoobars zijn, zoals de naam al doet vermoeden, vaste blokjes shampoo. Naast dat ze veel minder vervuilend zijn dan plastic flessen met vloeibare shampoo, gaan ze ook nog eens langer mee. Vaak tot twee of drie keer zo lang! Deze variant is plasticvrij en veganistisch.

Hoe werkt het?

De shampoobar is heel makkelijk te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen de bar over je haar te halen, maar je kunt ook je handen inzepen en het dan in je haar aanbrengen. Dat laatste vinden wij het makkelijkste werken. De Hema shampoobar schuimt lekker en is makkelijk over het haar te verdelen. Deze variant heeft een lekkere, zoete geur die niet te overheersend is. Het is belangrijk de bar daarna droog te bewaren zodat je er zo lang mogelijk mee kan doen.

Werkt het een beetje?

Nou en of! Het kost je weliswaar iets meer tijd, omdat je door de vaste vorm minder makkelijk kan doseren dan met vloeibare shampoo. Als je dik of erg lang haar hebt, moet je je handen een paar keer inzepen met de shampoobar. Verder merken we geen verschil met vloeibare shampoo, behalve dan in positieve zin. Zo is ons haar minder pluizig en voelt het zacht en gehydrateerd aan. De bar zelf is stevig, wat betekent dat hij niet snel op zal  gaan. Het is ook nog eens een flink exemplaar van 70 gram. 

Hoe duurzaam is dit?

Heel duurzaam! Een check met de app van Beat The Microbead wijst uit dat er in deze shampoobar van de Hema geen microplastics zitten. In dit artikel leggen we uit wat microplastics zijn en hoe je ze kunt voorkomen. Daarnaast scheelt het je op jaarbasis een hoop plastic flessen. Dat lijkt misschien niet veel, maar op een mensenleven is dat een hoop plastic dat je bespaart. Ook als je netjes je plastic afval scheidt, is het raadzaam je gebruik ervan te verminderen. Hier leggen we uit waarom plastic zo onduurzaam is en wat er gebeurt met jouw plastic afval. 

Eindoordeel:

Niks dan lof voor de Volume Shampoobar van Hema! Hij schuimt goed, ruikt lekker, maakt ons haar zacht én is plasticvrij en veganistisch. Kan het nog beter? De prijs is ook erg gunstig: voor 4,95 euro heb je de bar al in huis. Bijkomend voordeel: veel merken met shampoobars verkopen hun producten voornamelijk online. Daar komen verzendkosten bij kijken, wat het uiteindelijk minder voordelig maakt. Voor 4,95 kun je doorgaans geen twee, laat staan drie, flessen shampoo kopen. Naast dat je heel duurzaam bezig bent, is het dus ook nog eens een stuk voordeliger. De Volume Shampoobar van de Hema kun je, als je te lui bent om naar de winkel te gaan, hier bestellen. 

We testten al eerder enkele shampoobars, maar de ene bar is de andere niet. Ben je benieuwd naar shampoobars buiten die van de Hema? Dan lees je hier onze review over de bar van Marcel’s Green Soap en hier over Shampoobars.nl.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *