Duurzaam zonnen met zonnebrandstick van HappySoaps

Duurzaam zonnen met zonnebrandstick van HappySoaps

UITGETEST| Van shampoo en zeep tot deodorant en scheerschuim; bijna alle cosmetica is tegenwoordig plasticvrij te vinden. Alleen een duurzame zonnebrandcrème ontbrak nog. Daar heeft HappySoaps verandering in gebracht. Met hun zonnebrandstick kun je plasticvrij veilig van de zon genieten. Wij testen uit of ‘ie fijn werkt of niet.

Wat is het? 

Zonnebrand, maar dan in vaste vorm in een kartonnen stick, in plaats van vloeibaar in een fles. Je kunt hem gebruiken door hem eerst over je handen te wrijven en daarna over je huid uit te smeren, maar je kunt hem ook direct op de huid aanbrengen. Dat laatste vinden wij het fijnste omdat de substantie wat dikker is dan de minder duurzame flessenvariant. HappySoaps verkoopt de zonnebrandstick in de varianten SPF20 en SPF30. In dit geval gebruiken wij de oranje verpakking met factor 30. 

Door de lekkere, frisse geur van limoen is de zonnebrandstick perfect voor de zomer

En, werkt het?

Als een tierelier! Het uitsmeren gaat makkelijk, al moeten we wel even wennen aan de dikkere substantie. Als je eenmaal aan het smeren bent, wordt hij vanzelf wat dunner. De frisse geur van limoen maakt dit een ideaal zomerproduct. En, het allerbelangrijkste: hij doet wat hij moet doen. Hij beschermt net zo goed als vloeibare zonnebrand uit fles. Let er, bij welke zonnebrand dan ook, wel op dat je regelmatig bijsmeert, zeker als je in het water bent geweest. 

Door de minerale filters is deze zonnebrand oceaanvriendelijk

Hoe duurzaam is dit? 

HappySoaps heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo worden al hun producten op Nederlandse bodem geproduceerd, zijn hun producten vegan en wordt er geen palmolie gebruikt. Waarom dat laatste zo belangrijk is, lees je hier.

Ook gebruiken ze in de zonnebrandstick minerale filters die, in tegenstelling tot de chemische filters die je in veel andere zonnebrandcrèmes vindt, niet schadelijk zijn voor het leven in de oceaan. Minerale zonnebrand legt een laagje op je huid die de zon weerkaatst. Vaak zorgt dat voor een witte waas, maar dat is bij de zonnebrandstick van HappySoaps alleen, minimaal, het geval wanneer je hem heel dik aanbrengt. 

De stick is vegan, geproduceerd in Nederland en palmolievrij

Eindoordeel: (5 sterren)

Deze tropisch geurende zonnebrandstick is voor ons een blijvertje. Door de kleine, handige verpakking is hij makkelijk mee te nemen. HappySoaps raadt aan hem niet in de zon te leggen. Dat deden wij per ongeluk wel, maar de stick was gelukkig nog intact.

Als je braaf elke dag smeert in de maanden dat de zonkracht sterk is, bespaar je hiermee een hoop plastic flessen. Daarnaast is deze zonnebrand ook nog eens lief voor het leven in de zee.

Het enige minpuntje dat we kunnen bedenken, is dat de stick van 50 gram wellicht wat minder lang meegaat dan een flinke fles van de drogist. Dat zien we omwille van alle andere positieve punten door de vingers. De zonnebrandstick met factor 30 vind je hier.  Als je een minder hoge SPF nodig hebt, kun je voor de stick met factor 20 kiezen. 

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *