Duurzaam eten met de seizoensgroenten van oktober

Duurzaam eten met de seizoensgroenten van oktober

SEIZOENSGROENTEN | Hoe duurzaam het ook mag zijn om zoveel mogelijk groenten en fruit te eten (in plaats van dierlijke producten), niks is duurzamer dan met het seizoen mee eten. Maar hoe weet je nou welke groenten er in het seizoen zijn? Dat zetten wij voor je op een rijtje! Dus pak je boodschappenlijstje er maar bij voor de seizoensgroenten van de maand oktober.

Waarom zijn seizoensgroenten zo duurzaam?

Dat heeft alles te maken met de weg die afgelegd moet worden. Hartstikke lekker zo’n bakje aardbeien, maar in de winter natuurlijk helemaal geen duurzame keuze. Tijdens hun eigen seizoen belasten groenten het milieu het minste, omdat de omstandigheden ideaal zijn voor groei en oogst en ze daardoor minder water en energie vergen. De transportketen is veel korter omdat alles van Nederlandse bodem komt. Én het is ook nog eens goedkoper. Win-win, dus!

Seizoensgroenten van oktober
  • Aardappel
  • Aardpeer
  • Andijvie
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Broccoli
  • Chinese kool
  • Ijsbergsla
  • Knolselderij
  • Koolraap
  • Koolrabi
  • Kropsla
  • Paksoi
  • Pastinaak
  • Peultjes
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Radicchio
  • Radijs
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Rucola
  • Savooie kool
  • Schorseneren
  • Spinazie
  • Spitskool
  • Spruiten
  • Ui
  • Veldsla
  • Venkelknol
  • Witte kool
  • Witlof
  • Wortelen

Komen al die groenten je neus uit en wil je eens wat anders? Kies dan voor een plantaardige smaakmaker zoals de baconkruiden van Deliciou. Onze review daarvan vind je hier

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *