Drie merken met duurzame badkleding

Drie merken met duurzame badkleding

TIPS | Move over, plastic soep! Deze drie badkledingmerken denken om: ze halen plastic uit de oceaan om er badpakken en bikini’s van te maken. Over het algemeen is badkleding niet erg duurzaam geproduceerd, maar deze merken brengen daar verandering in. Zo kun jij met een gerust, duurzaam hart de zee in duiken deze zomer. 

Batoko 

‘We’re rubbish. Really’ is de slogan van het Britse merk Batoko. Hun badpakken zijn namelijk gemaakt van gerecycled plastic. Van dit merk hebben we zelf een badpak -we besparen jullie de foto’s- waar we erg tevreden over zijn. De stof is stevig en zit prettig. Ook zijn de printjes vrolijk en leuk. Batoko recyclet jaarlijks het equivalent van 300.000 plastic flesjes om er toffe badpakken van te maken. Daarnaast doen ze nog veel andere, groene dingen; zo werken ze samen met National Lobster Hatchery in Cornwall en laten ze voor elk verkochte kreeftenbadpak een babykreeft vrij in de oceaan. Ook werkten ze samen met Coral Gardeners, een stichting die zich ontfermt over ongezond koraal en er, door er goed voor te zorgen, voor zorgt dat ze weer op de oceaanbodem kunnen floreren.

De badpakken van Batoko zijn hier te koop voor  £50. 

JUNGL Amsterdam 

De badpakken en bikini’s van JUNGL Amsterdam wordt gemaakt van Ecynyl; gerecycled nylon garen van onder andere visnetten. De stof belooft beter tegen chloor en zonnebrandcrèmes te kunnen dan de gemiddelde badkledingstof, waardoor de badkleding langer meegaat. De badpakken zijn vernoemd naar koraal- en zeediersoorten die met uitsterven bedreigd zijn om meer bewustzijn te creëren. Daarnaast doet het merk nog veel meer duurzame dingen. Zo geven ze lessen op scholen over vervuiling.

De duurzame badpakken van JUNGL Amsterdam zijn hier te koop en variëren in prijs van €41 voor een los bikinibroekje tot €78 voor een badpak.

Boochen

Dit Duitse badkledingmerk maakt badpakken en bikini’s om in te surfen. Ze worden gemaakt van Econyl en zijn erop ontworpen om lang mee te gaan. Daarnaast zijn hun badpakken binnenstebuiten te dragen zodat je twee looks in één badpak hebt. Ze werken samen met een kleine studio in Hongkong waar zo’n vijftien mensen werken. Omdat het zo kleinschalig is, kunnen ze hun medewerkers een hoger loon dan gemiddeld is in Hongkong geven.

De duurzame badkleding van Boochen is hier te koop. De prijzen variëren van $84 voor een bikinibroekje tot $167 voor een badpak. 

Meer lezen over recycling? Hier schreven we over een Nederlands bedrijf dat ervoor zorgt dat alle matrassen in Nederland gerecycled kunnen worden en hier leren we je hoe je aan gratis tweedehands kleding komt. 

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *