Deodorant en shampoobar van Marcel’s Green Soap

Deodorant en shampoobar van Marcel’s Green Soap

UITGETEST | Waar veel van onze producten voornamelijk online en bij speciaalzaken te koop zijn, ligt het assortiment van Marcel’s Green Soap bij bijna elke supermarkt en drogist in de schappen. Maar zijn het ook fijne producten? Wij testen de deodorant, douchegel, showerbar en shampoobar van Marcel’s Green Soap.

Deo Stick Argan & Oudh

Voor deodorant in plastic verpakkingen hebben we nog geen goede vervanger gevonden, dus we hebben hoop in deze duurzame variant van Marcel’s Green Soap. De verpakking is van karton en er komt geen flintertje plastic aan te pas. De deodorant in de geur Argan & Oudh ruikt heerlijk, maar helaas gaat het aanbrengen alles behalve soepel. De deostick is stroef en wanneer we hem dan met veel kracht over onze okselhuid wrijven, komt er een witte, korrelige substantie vanaf. Ietsjes beter gaat het door eerst over de stick te wrijven en het product met de vingers aan te brengen, maar het witte laagje blijft. Helaas, want de verpakking is fijn en de deodorant blijft de hele dag lekker ruiken.

De stick is hier te koop voor €5,99. 

Eindoordeel:

Shampoobar Argan & Oudh

De shampoobar is nogal een joekel vergeleken met andere shampoobars zoals die van Shampoobars.nl, waar we hier eerder een review over schreven. Ook deze probeerden we in de geur Argan & Oudh. Over de shampoobar zijn we wél enorm enthousiast. Waar de eerdergenoemde bar van Shampoobars.nl aan het einde uit elkaar brokkelt door de hagelachtige substantie, heeft deze vaste, gladde zeep dat niet. Hij brengt makkelijk aan (wij zijn fan van het door de handen wrijven als een blok zeep en vervolgens je haar inzepen zoals je dat gewend bent) en ons haar wordt er schoon van zonder dat het uitdroogt. De geur is sterk en blijft heel licht hangen. Dit is wél een blijvertje, wat ons betreft!

Hier kun je de shampoobar kopen voor €3,99. 

Eindoordeel:

Shower Bar Vanille & Kersenbloesem

De douchezeep: zeep, maar dan voor heel je lichaam. We horen je denken: elke zeep kan toch gebruikt worden voor je lichaam? Dat kan wat ons betreft ook. Echter zitten er in deze showerbar geen sulfaten en wordt er gebruik gemaakt van plantaardige glycerine om je huid extra te hydrateren. Bij veel vaste zeep voelt je huid na het wassen ruw en gestript. Bij deze bar is dat minder het geval, maar we voelen het nog steeds. De geur is fijn, het sop schuimt rijkelijk, maar dat typische zeepgevoel blijft toch. Mocht je daar geen last van hebben, dan is het een prima zeep, maar wat ons betreft wordt hij verbannen naar het zeepschaaltje bij de wasbak.

Hier kun je de showerbar kopen voor €2,99.

Eindoordeel: 

Showergel Argan & Oudh

Wederom een lekker ruikend product in, jawel, de geur Argan & Oudh. Valt het al op van welke geur we fan zijn? Deze douchegel zit wel in een plastic fles, maar in een fles die 100 procent gerecycled is. Helemaal geen plastic gebruiken blijft natuurlijk beter, maar voor wie geen afstand kan nemen van flessen vloeibare douchegel is dit een goed alternatief. De douchegel schuimt lekker en ruikt heel goed, maar we hebben één puntje van kritiek: het is een ontzettend dunne, vloeibare substantie. Om wat uit de fles te krijgen moet je hem op z’n kop houden, maar als je niet voorzichtig bent, giet je zo heel je hand vol. Doseren is erg moeilijk, waardoor de douchegel iets minder zuinig is dan een dikkere variant. 

De douchegel is hier te koop voor €4,99. 

Eindoordeel: 

En nu in het kort: is het wat? 

Op de deodorant na, zijn de producten van Marcel’s Green Soap hartstikke prima. Vooral van de shampoobar zijn we groot fan. Heb je een gevoelige en droge huid en krijg je snel een trekkerig gevoel van zeep? Dan kun je de bodybar ook links laten liggen. Waar we vooral enthousiast over zijn, is de prijs van de producten van Marcel’s Green Soap en het feit dat ze bijna overal te verkrijgen zijn. Het merk heeft ook een breed scala aan schoonmaakmiddelen die we van plan zijn binnenkort te reviewen! 

Heb je je plastic fles shampoo al de deur uitgegaan en wil je een stapje verder gaan? Zelf zijn we hard op weg naar een plasticvrije badkamer. Een paar van onze favoriete producten zijn de shaving bar van HappySoaps, de review vind je hier, en de herbruikbare wattenstaafjes van LastSwab. Ons artikel daarover kun je hier lezen.

Sandra Moerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *